Home Kuriozitete Pse gomat shpërthejnë më shpesh gjatë verës?

Pse gomat shpërthejnë më shpesh gjatë verës?

316
0
SHARE

Shpërthimi i gomave mund të ndodhë në çdo kohë të vitit, por gjatë verës ato shpërthehen më shpesh.

Kjo ndodhë pasi gjatë vozitjes, faqet anësore të gomave përkulen dhe sipërfaqja e gomës në asfalt është më e madhe, ka një fërkim të rritur, gjë që ngre temperaturën e tyre, transmeton Telegrafi.

Nëse presioni në gomë është në përputhje me përshkrimin se sa duhet të jetë, atëherë nxehtësia e gjeneruar është minimale. Por nëse presioni i gomave është i ulët, muret anësore janë shumë më fleksibël, pjesërisht ngjiten në asfalt dhe krijojnë shumë më shumë nxehtësi.

Nëse temperatura e lartë e asfaltit futet në ekuacion, goma mund të shpërthejë lehtësisht.

Pra, fryjini gomat në vlerën e rekomanduar të shënuar në pllakën e informacionit të gomave, e cila zakonisht është e vendosur në derën e shoferit ose në manualin e përdoruesit të automjetit.

Rekomandohet të inspektoni gomat të paktën një herë në muaj, dhe secila prej tyre duhet të jetë e fryrë siç duhet dhe nuk duhet të dëmtohet.

Gjithashtu, është mirë të kontrolloni presionin e gomave kur makina është e ftohtë, domethënë nëse nuk po drejtohet ose po drejtohet një distancë e shkurtër. /Telegrafi/