Home Shëndetësi Katër zgjidhje natyrale për të qetësuar dhimbjen e tmerrshme te kokës

Katër zgjidhje natyrale për të qetësuar dhimbjen e tmerrshme te kokës

422
0
SHARE

Nëse dhi.mbja e kokës rezulton në një dhi.mbje jo pulsuese, duke ngjeshur kokën në një helmetë, mund të vuani nga dhi.mbje koke. Përveç paracetamolit ose ibuprofenit, osteopatia, akupunktura ose vajrat esencialë gjithashtu mund të japin lehtësim.Një kontekst i lodhjes, ankthit, stresit personal ose profesional shpesh shkaktojnë dhim.bje koke . Në këtë rast, duhet të shmangni stimuluesit si alkooli, kafeja, duhani dhe të keni një dietë të ekuilibruar dhe aktivitet të rregullt fizik.

Një vaj esencial i nenexhikut kundër dh.imbjes
Pse funksionon? Peppermint, ose mentha piperita ose officinale, është e njohur për veprimin e saj tonik dhe stimulues dhe anestetik. Si ta përdorni? E aplikuar në lëkurë, mentoli i këtij vaji esencial (EO) siguron një efekt freskues dhe efektiv analgjezik në një dhim.bje koke. “Një masazh i lehtë me 2 g EO me spec të holluar në 125 mg vaj lajthi në ballë, tempuj dhe rrathë të veshit çdo pesë minuta mund të qetësojë dhi.mbjen”, shpjegon Dr. Danielle Tallec, mjek fitoterapist dhe aromaterapist. Mente HE gjithashtu mund të jetë i lidhur me vaj esencial të basil ka një antispasmodic fortë të veprimit.

Precfarë masash paraprake? Kini kujdes të mos përdorni HE të pastër! Hollojeni atë në vaj bajame ose vaj lajthi. Nuk rekomandohet për gratë shtatzëna dhe ato që ushqehen me gji. Për më shumë informacion mbi këtë temë, këtu është një video shpjeguese e bimëve të ndryshme për të lehtësuar dhi.mbjen e kokës nga Caroline Gayet, fitoterapist.Pse funksionon? Qëllimi është të lehtësoni tensionin e muskujve në qafë për të lehtësuar një dhi.mbje që ngjesh tempujt dhe ballin. Si po shkon ? Ndërsa pacienti është kujdesur në tërësi, një kontroll bëhet nga këmbët deri në legen dhe kafkë… ”Pastaj, trajtimi me osteopatinë kraniale synon të rivendosë lehtësinë e indeve dhe të rivendosë lëvizshmërinë midis eshtrave të zvogëluar të kafkës. në rast tensioni ”, shpjegon David Zimmermann, osteopat. Shembull: njëra dorë vendoset në ballë, tjetra në bazën e kafkës, presione të vogla dhe masazhe me gishtin e këmbës kryhen për të lëshuar tensionet e indeve.